Brandweer Voorthuizen

Dag en nacht paraat voor uw veiligheid

Veilig wonen

Woningbranden, wat moet je wel en wat niet doen?

Een van de grote drama's die regelmatig in het nieuws komen, is brand in een woonhuis. Gezinnen worden in hun slaap door rook overvallen. In veel gevallen had een fatale afloop voorkomen kunnen worden. U kunt hier meer lezen over het voorkomen van brand.

Lees meer

Vluchtplan

Wanneer er brand in uw woning uitbreekt, is het belangrijk dat u uw huis veilig en snel kunt verlaten. Een vluchtplan kan u hierbij helpen.

Lees meer

Veilig op kamers

Wie op kamers gaat, denkt niet meteen aan hoe het met de brandveiligheid van zijn of haar nieuwe onderkomen zit. Ten onrechte, want uit controles van de brandweer blijkt dat studentenhuizen vaak niet brandveilig zijn.

Lees meer

Rookmelder en kleine blusmiddelen

Een brandje in huis kan binnen luttele minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Als u ligt te slapen, kan het te laat zijn voordat u de brand opmerkt.

Lees meer

Koolmonoxydevergiftiging

Elk jaar komen ongeveer 15 mensen om het leven door een koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar: je ruikt en proeft het niet.

Lees meer

Een veilige schoorsteen

Jaarlijks ontstaan in Nederland meer dan 2.000 schoorsteenbranden met alle gevolgen van dien. Een vervuild of verstopt rookkanaal is vaak de boosdoener.

Lees meer

Controlelijst brandveiligheid in huis

Is de elektrische installatie in uw huis beveiligd door een of meer aardlekschakelaars? Is de gasslang van het gasformuis in goede staat? Weet u wat u moet doen bij vlam in de pan?

Lees meer

Brandpreventie voor ouderen

Circa 80 procent van alle ouderen woont zelfstandig en alleen. Een brand is voor iedereen gevaarlijk, maar als u tot deze groep behoort, loopt u meer risico. Dat kan zijn omdat u minder mobiel bent en het daardoor voor u lastiger is om te vluchten voor de vlammen.

Lees meer

Copyright © 2021 Brandweer Voorthuizen. Alle rechten voorbehouden.